Malo čudo pripreme ukusnih kokica

Mislim da ne poznajem nikoga tko ne voli kokice. Bilo uz uzbudljiv film u kinu ili kada jednostavno želite uživati u njima navečer uz TV program. Međutim, malo ljudi zna da ova čudesna delicija može imati i zdravu varijantu. Naravno, ne govorimo o kokicama iz mikrovalne pećnice. Otkrili smo najjednostavniji način da zdravo i brzo pripremite kukuruz kokičar po svome ukusu.

Dok smo tražili kako bez grižnje savjesti za svoje zdravlje pripremiti svoju omiljenu deliciju, naišli smo na puno nevjerojatnih informacija. I za nas je bilo iznenađenje čuti da kokice potječu od Indijanaca. Otkrili su ih slučajno i smatrali su kukuruz kokičar, koji se u trenutku pretvara u pahuljice, čudesnim jelom bogova. Bacali su suhi kukuruz na vrući kamen i promatrali čaroliju njegove preobrazbe. No, kako Vam ne bismo previše pričali magične priče, osvrnimo se malo i na znanstveno utemeljene činjenice. Prema analizi američkog istraživača Joea Winstona sa Sveučilišta Scranton u Pennsylvaniji, ova vrsta kukuruza sadrži vlakna i uglavnom ne sadrži gluten! Imamo prijatelje koji boluju od celijakije i uvijek se pitamo što im pripremiti. Stoga nam je drago da im mirne savjesti možemo ponuditi kokice pripremljene kod kuće. I tu dolazimo do najvažnijeg dijela. Tražili smo uređaj koji će ih učiniti čudesno pahuljastim kao nekada Indijanci :) I tako smo otkrili PoPuP Richarda Bergendi! Silikonsku posudu s kojom ćemo moći napraviti kokice baš onakve kakve želimo.

Nismo se ustručavali i odmah smo naručili proizvod, a već sutradan smo s radošću raspakirali našu pošiljku. Već na prvi pogled me razveselila kutija lijepog dizajna. Nakon otvaranja kutije, tu je bila posjetnica i presavijeni silikonski kalup. Na stranici su bili dostupni u plavoj, zelenoj i crvenoj boji. Mi smo odabrali plavu boju.

Bilo mi je važno da silikon zadovoljava higijenske standarde te da je siguran za zdravlje - našli smo ovu oznaku na dnu posude. Također je navedeno da je posuda za kokice izrađena od 100% platinastog silikona. Osim toga, tu se nalaze i dodatne informacije o uvjetima korištenja. Silikon također podnosi visoke temperature, a pri sklapanju nisu bile vidljive bijele linije, kao što je to slučaj s jeftinim silikonskim materijalom.

Mislimo da je oznaka volumena unutar spremnika vrlo praktična. Na dnu je linija za 50g i 100g. Više nam nisu bile potrebne mjerne čašice ili staklenke. Samo dodajte kukuruz kokičar i začine/dodatke po svom ukusu. Tako smo odmah dodali 50 g kukuruza. Mi osobno volimo slane kokice s malo maslinovog ulja. Budući da je sezona začinskog bilja, dodali smo i bosiljak. Onda još malo parmezana, pa smo uzeli posudu za praktične drške i vrlo lako izmiješali sav sadržaj. Fleksibilni silikon je bio toliko savitljiv da se nismo morali brinuti hoće li nam nešto ispasti. Ali ako niste sigurni, onda svakako možete koristiti i poklopac koji dolazi u paketu.

Kokice možete pripremiti u potpunosti i bez dodavanja ulja. Bilo da volite slatke, slane, ili kokice s maslacem. Pripremite ih po svojoj želji u ovoj čudesnoj posudi.

Već poklopljeni PoPuP stavili smo u mikrovalnu i ostavili 3 minute na 700W. Nakon minutu i 10 sekundi vidjeli smo da su kokice već gotove pa smo ih izvukli. Iznenadilo nas je što drške nisu bile vruće te smo jednostavno golim rukama mogli izvaditi posudu.

Najveće iznenađenje bio je taj prekrasan pahuljasti okus! Prezadovoljni sam praktičnošću i savršenim okusom kokica. Svakako ga preporučujemo svakom ljubitelju kokica.